НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни найбільшу будівельну компанію Китаю


11:5031.03.2023

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло китайську будівельну компанію China State Construction Engineering Corporation у перелік міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомляється на сайті відомства.

CSCEC реалізує масштабні інвестиційні проекти в росії. Його дочірня компанія ТОВ «Китайстрой» є одним із підрядників ММДЦ «Москва-Сити», ЖК «Балтийская жемчужина», «Бизнес-парк GREENWOOD», ТЦ «Невский Центр Стокманн», Казино Tigre De Cristal, ММДЦ «Башня Федерации» та МФК «Китайский Деловой Центр «Парк Хуамин».

Також вони займалися реалізацією проектів «Внутрішньозаводське господарство, встановлення піролізу змішаної сировини» на Амурському газохімічному комплексі та «Музейний та театрально-освітній комплекс» у м. Владивосток.

ТОВ «Китайстрой» працює над розширенням своєї присутності у росії і, зокрема, виходом на ринок будівництва житла у Москві, Санкт-Петербурзі та Владивостоку. Компанія планує отримати нові проекти: від приватного домобудівництва до промислових та інфраструктурних проектів. Згідно з домовленостями з Мінбудом рф, «Китайстрой» також має намір взяти участь у заміні західного будівельного обладнання на китайські аналоги. У серпні 2022 року перший заступник голови Мінбуду рф Олександр Ломакін зустрівся у Москві з представниками CSCEC, сторони обговорили диверсифікацію постачання будматеріалів та домовилися про співпрацю.

На жаль, незважаючи на повномасштабне вторгнення держави-терориста в Україну, компанія CSCEC не просто продовжує свою роботу в росії, а й проводить зустрічі з представниками уряду рф щодо розширення своєї присутності на будівельному ринку росії, що означає підтримку та спонсорування тероризму.

Нагадаємо, до переліку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже внесло компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry, Bonduelle, Auchan Holding, Metro Cash & Carry, Buzzi Unicem, Yves Rocher та Raiffeisen Bank International.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube