В Польщі вп’ятеро зріс запит на робітників зі знанням української мови


18:5924.01.2023

Починаючи з другої половини 2022 року, у Польщі стабільно зростає попит на робітників зі знанням української мови. Якщо у довоєнний період запити серед роботодавців на працівників зі знанням української у середньому становили 200-250 на рік, то з серпня минулого року кількість запитів уже перевищує 1000.

З початком 2023 року динаміка продовжує зростати, йдеться у дослідженні міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal, передає «ЛіГА.Новини».

Зростання запитів на україномовних співробітників пов’язане зі збільшенням кількості українських компаній, які переїхали працювати до Польщі через війну.

За даними Польського економічного інституту (PIE), у Польщі зареєстровано 3600 нових компаній з українським капіталом за три квартали 2022 року.

Загалом у Польщі працює 24 100 українських компаній або 25% від загальної кількості компаній з іноземним капіталом. Близько 45% нових компаній з іноземним капіталом у Польщі за дев’ять місяців минулого року — українські.

“Українці в Польщі бажають працювати з українськими компаніями щонайменше через можливість опинитися у звичному мовному середовищі. До того ж це можливість здобути хорошу посаду і без знання польської мови та працювати за кваліфікацією не нижче, ніж в Україні”, — прокоментувала директор департаменту рекрутації агенції Анна Джоболда.

Вона додала, що запити українських бізнесів, які переїжджають, мають свою специфіку. Наприклад, таких працівників, як менеджери з продажу, український бізнес шукає серед поляків чи українців, які добре володіють польською мовою.

Однак, якщо робота не потребує зовнішньої комунікації, українські компанії прагнуть наймати українців.

В Польщі вп’ятеро зріс запит на робітників зі знанням української мови 1
В Польщі вп’ятеро зріс запит на робітників зі знанням української мови 3

Як повідомляло Інше ТВ, У Фінляндії почастішали випадки трудової експлуатації українців



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube