У Фінляндії почастішали випадки трудової експлуатації українців


11:0522.01.2023

Українські біженці, які перебувають у Біженці Фінляндії, все частіше стають жертвами трудової експлуатації. Люди хочуть якнайшвидше розпочати роботу, проте через незнання фінських законів їх обманюють, пише Кореспондент.

“Незнання може призвести до експлуатації, якій особливо схильний будівельний сектор у світлі останніх новин. Профспілка будівельників вже втрутилася в ситуацію з українськими робітниками на семи будівельних об’єктах. Зовсім недавно ця проблема виникла на очисних спорудах Сулкавуорі в Тампере”, – повідомляє видання.

Зазначається, що минулого року за допомогою до фахівців організації Rikosuhripäivistys, яка допомагає жертвам торгівлі людьми, звернулися 510 осіб, що перевищує показники 2021 року більш ніж у два рази. При цьому півсотні випадків зареєстрували у будівельному секторі. Низка з них стосувалася українців.

Як кажуть фахівці, дуже часто іноземці не знають своїх трудових прав і не знають, куди звертатися за інформацією чи допомогою.

“Часто вони навіть не знають, з якою компанією підписали контракт і про що домовилися. Працівники працюють довгі години. У гірших випадках немає вихідних або лікарняних. Їм платять менше, ніж обіцяли, затримують зарплату або вираховують з неї вигадані витрати”, – пояснила представник організації Rikosuhripäivistys Катаріна Іскала-Бломстер.

Видання зазначає, що на будівельних майданчиках людей, які приїхали з України, необґрунтовано перекваліфікували на підприємців. З деяких працівників також могли стягувати гроші за оформлення посвідки на проживання або окрему плату за найм. При цьому у Фінляндії стягнення плати за послуги з працевлаштування є незаконним.

Читайте: Фінляндія на рік продовжила дозвіл на проживання для біженців з України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube