Родовище в Чорному морі скоротить імпорт газу в Туреччину на 30%


10:5608.01.2023

Доведені запаси природного газу на родовищі “Сакар’я” в турецькому секторі Чорного моря сягають 710 млрд кубометрів, чого достатньо для покриття 33-річного попиту населення Туреччини.

Про це заявив міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Фатіх Донмез, повідомляє агентство «Анадолу», передає Інше ТВ.

За його словами, поставлено мету – протягом чотирьох років досягти вийти на максимальний рівень видобутку газу в Чорному морі, що дасть змогу скоротити імпорт блакитного палива на 30 відсотків.

“На сухопутній ділянці робіт у рамках проєкту задіяно близько 6500 осіб, а на морській – ще 2500 фахівців. У період реалізації проекту 18 іноземних інженерів отримали турецьке громадянство”, – зазначив Донмез.

Торкаючись теми відтермінування виплати заборгованості турецького BOTAŞ російській стороні, глава Міненерго Туреччини сказав, що переговори з цього питання тривають. “Наразі будь-якого перенесення виплат немає. Ми ведемо з Росією переговори за багатьма напрямками. Зупинимося на максимально вигідному для турецької сторони варіанті. Безпосередньо держкомпанія BOTAŞ проводить переговори з “Газпромом””, – зазначив міністр.

Як повідомляло Інше ТВ, Ціни на газ обвалилися: у Європі очікується рекордно теплий січень



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube