У ПАРЄ обговорили механізм компенсації збитків Україні від війни


13:4513.12.2022

Комітет з правових питань та прав людини Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) обговорив правові механізми фінансової компенсації Україні збитків, завданих російською агресією. Участь у слуханнях взяла заступниця міністра юстиції України Ірина Мудра, пише Кореспондент.

У своєму виступі Мудра зазначила, що щодня Росія завдає нових руйнувань на території України.

“Матеріальні руйнування неймовірні, і вони тривають щодня: зруйновані міста, пошкоджене довкілля та екосистема, понівечена економіка, величезні людські втрати. Тому існує потреба у створенні нового та інноваційного механізму для збору, оцінки та зрештою надання компенсації за сотнями тисяч позовів проти РФ за прямі збитки, завдані агресією проти України”, – сказала вона.

Ірина Мудра нагадала, що основною концепцією міжнародного компенсаційного механізму є побудова цілісної системи, що забезпечує реальне відшкодування збитків, завданих агресією. Такий механізм базуватиметься на багатосторонній міжнародній угоді та передбачатиме створення Компенсаційної комісії, спеціально призначеної для розгляду компенсаційних претензій, Компенсаційного фонду, з якого виплачується компенсація, та ефективної процедури виконання рішень комісії.

Читайте: Коли Україна зможе отримати грошові компенсації від РФ? Пояснення Мін’юсту



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube