Запаси газу в сховищах Європи опустилися нижче за 90%


16:2309.12.2022

Відбір природного газу із підземних сховищ (ПСГ) країн Євросоюзу перевищив 0,5 млрд куб. м на добу, а загальний рівень запасів упав нижче за 90%. Про це свідчать дані Gas Infrastructure Europe (GIE) у п’ятницю, 9 грудня, пише Кореспондент.

ПСГ Європи зараз заповнені на 89,93%, у них міститься 97,3 млрд куб. м газу. Усі країни ЄС ведуть нетто-відбір газу зі сховищ. Опалювальний сезон розпочався в Європі 14 листопада, і з цього моменту зі сховищ викачали вже 6,86 млрд куб. м газу.

До кінця поточного тижня в Європі очікується помітне похолодання. Так, Федеральне мережеве агентство Німеччини у своїх прогнозах орієнтується на те, що температура цього тижня виявиться на 2,38 градуса нижчою за середнє значення за останні чотири роки. Це має призвести до зростання споживання газу у країні.

При цьому ЄС також збільшує надходження зрідженого газу (ЗПГ) з терміналів до рекордних рівнів. Потужності регазифікації ЗПГ та подальшого його закачування до трубопроводів Європи зараз завантажено на 74% від максимуму.

Читайте: У столиці Чехії встановили скульптуру гобліна на газовій трубі з обличчям путіна – потім її продадуть, щоб зібрати гроші для України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube