У столиці Чехії встановили скульптуру гобліна на газовій трубі з обличчям путіна – потім її продадуть, щоб зібрати гроші для України


11:5206.12.2022

У Празі на місці, де стояв пам’ятник радянському воєначальнику Івану Конєву, встановили скульптуру гобліна з обличчям президента росії володимира путіна. Вона стоятиме тимчасово, потім її продадуть, а гроші передадуть на купівлю зброї для України.

Про це пише чеське інформагентство ČTK, передає «Громадське».

Весною 2020 року влада Праги демонтувала пам’ятник радянському воєначальнику. Його замінять пам’ятником визволителям Праги наприкінці Другої світової війни.

А поки це місце тимчасово зайняла скульптура путіна, який в образі гобліна закручує газовий кран. Як каже її автор Душан Достал, статуя покликана вказати на винуватця нинішнього підвищення цін на енергоносії.

За словами Достала, статуя з піднятою правою рукою також уособлює путіна в поєднанні з Адольфом Гітлером, таким чином виражаючи позицію, яку зайняв російський президент.

Встановлення статуї та її подальший аукціон організував бізнесмен Далібор Дедек, який на початку травня оголосив акцію «Подарунок для Путіна» зі збору грошей на зброю для України. 

Статуя має дати сигнал Чехії, що проблема в Україні все ще існує і її потрібно вирішувати. Другий сигнал — українцям, що ми з ними, і третій — для росії. Раніше тут стояв маршал Конєв, що сприймалося позитивно, тепер вони [росіяни] плюнули на свою історію», — сказав Дедек. 

Як повідомляло Інше ТВ, У Чехії почали збирати гроші на ліхтарики та туристичні пальники для України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube