Шмигаль назвав умови, за яких українці можуть залишитися без зарплат і пенсій


20:4823.10.2022

Українці можуть залишитися без зарплат і пенсій, якщо Європейський Союз зупинить фінансування України в рамках обіцяних 9 млн євро. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає УНН.

Шмигаль зазначив, що Україна отримує величезну підтримку від партнерів – на першому місці Америка, на другому – ЄС.

Німеччина перебуває на передовій фінансової допомоги, проте 3 млрд євро з обіцяного європейського пакету в 9 млрд заблоковано, зокрема тому, що Берлін пропонує надати ці кошти у вигляді грантів, а не кредитів.

Цитата

«Нам це потрібно для того, щоб наша фінансова система вижила. Чи стане це кредитом або грантом, менш важливо. Ми вже вичерпали всі можливості економії», – розповів Шмигаль.

Деталі

За його словами, сьогодні оборонний бюджет становить 60% державних видатків, і Україна використовує фінансову допомогу партнерів значною мірою для соціальних потреб людей і для реконструкції.

«Будь-яка затримка тут може мати жахливі наслідки. Якщо говорити про вкрай негативний сценарій, то ми вже не могли б платити ні зарплату, ні пенсії. Однак фінансова стабільність України так само важлива, як і військова безпека чи постачання боєприпасів», – сказала Шмигаль.

Читайте: Ракетними ударами пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів в 8 областях і Києві – Шмигаль



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube