У Британії почався перший судовий процес над британцем, якого звинувачують у діях на користь бойовиків «Вагнер»


14:1911.05.2024

У п’ятницю 20-річний Ділан Ерл постав перед судом у Лондоні і є першим британцем, звинуваченим у діяльності на користь російської найманської групи Вагнера.

Він нібито організував підпал складів у східному Лондоні, де зберігалася допомога Україні, пише «Польське Радіо», передає Інше ТВ.

Ділан Ерл є першою особою, якій пред’явлено звинувачення згідно з новим Законом про національну безпеку, який був прийнятий минулого року для переслідування людей, які таємно працюють на ворожі країни у Великій Британії. Його звинувачують у вербуванні інших осіб, яким заплатила «іноземна розвідка», щоб розпалити вогонь, щоб передати «повідомлення» від імені росії про те, що допомога Україні буде «покарана».

Вважається, що підпал складів у Лейтоні, східний Лондон, 20 березня став першим нападом, організованим групою Вагнера на території Великої Британії. Вісім пожежних автомобілів і близько 60 вогнеборців протягом чотирьох годин брали участь у гасінні пожежі на двох складах української логістичної компанії.

Підпал, за інформаціює на цей час, влаштувала група з чотирьох чоловіків, завербованих для цієї мети Ерлом. Двох, які, як вважається, не знали, що він діє від імені групи Вагнера, звинуватили лише в підпалі, третього також звинуватили в отриманні грошей від іноземної розвідки, а четвертого теж звинуватили в неінформуванні поліції про терористичні акти. Усі четверо постали перед судом разом із Ерлом у п’ятницю, 10 травня.

П’ятничне засідання було попереднім і полягало у встановленні особи обвинуваченого. Також суд призначив дату основного розгляду справи, який розпочнеться у червні наступного року.

Торік російську приватну військову компанію група Вагнера у Великій Британії визнали терористичною організацією, а це означає, що належність до неї, дія від її імені, допомога чи сприяння їй є злочином, який карається позбавленням волі.

Як повідомляло Інше ТВ, В Естонії прокремлівського політика визнали винним у шпигунстві



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube