Фаріон програла суд із поновлення на посаді “Львівської політехніки”


20:4512.02.2024

Громадська діячка і екснардепка Ірина Фаріон програла суд щодо професора кафедри української мови у Національному університеті “Львівська політехніка”. Про це пише УНН з посиланням на дані судового реєстру.

Зазначається, що у своєму позові Фаріон зазначила, що рівень її компетенції, професійні навички, робота на посаді викладача університету, а також наукові праці та законотворча діяльність на виборних посадах, свідчать про те, що вона послідовно дотримується принципів запровадження державної мови в усі сфери життєдіяльності країни.

Натомість суд наголосив, що не оцінює її рівень професійних навичок чи компетентності. Також не ставиться під сумнів її кваліфікація та внесок у розвиток української філології, мовознавства та кількість наукового надбання.

Водночас суд погодився з доводами представників львівського вишу про те, що у час, коли стоїть питання існування української держави, розпалювати ворожнечу, зокрема публічно принижувати воїнів, через те, що вони не розмовляють українською мовою, є неприпустимим

Важко уявити, що відчувають захисники нашої держави, які в силу тих чи інших обставин, використовують російську мову у спілкуванні, коли чують, що їх оцінюють у такий спосіб. Оцінюючи моральний аспект висловлювань позивача, не можна залишити поза увагою почуття військовослужбовців названої категорії, серед яких, поза усяким сумнівом, є люди, які отримали поранення чи інвалідність на усе життя, а також почуття рідних та близьких загиблих героїв. Не викликає жодного сумніву у суду те, що така поведінка позивача (Ірини Фаріон – ред.) може демотивувати захисників країни”, – зробив висновок суд. – йдеться у рішенні суду.

Читайте: Нацрада перевірить “5 канал” через “Рандеву” Яніни Соколової з Іриною Фаріон



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube