В Миколаєві суд заарештував 49-річного херсонця, підозрюваного у вчиненні сексуального насильства щодо 13-річного хлопця, який лишився без матері і житла


12:5303.03.2023

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком обрано запобіжний захід 49-річному мешканцю Херсону, підозрюваному за ч.4 ст.153 КК України (вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням в тіло іншої особи, вчинені щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років (сексуальне насильство).

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний вчиняв сексуальне насильство щодо 13-річного хлопчика.

Про це повідомили в пресслужбі Центрального районного суду Миколаєва, передає Інше ТВ.

Раніше 13-річний хлопчик разом із матір’ю та п’ятирічним братом проживали в орендованій квартирі у м.Херсон. У листопаді 2022 року його мати виїхала до АР Крим для закупки продуктів харчування і мала повернутись за три дні. Проте, в цей період було підірвано Антонівський міст і повернутись до дітей жінка не змогла.

Кілька місяців за орендовану квартиру платив роботодавець матері, проте згодом припинив, і орендодавці наполягали, щоб діти звільнили приміщення. Згодом, молодшого брата забрала до себе жити його хрещена. Хлопець весь цей час отримував гуманітарну допомогу та підробляв продажем стартових пакетів мобільних операторів, що давало їм з братом змогу вижити.

У лютому 2023 року хлопець зустрів на вулиці чоловіка, який дізнавшись, що в нього проблеми із житлом, запропонував йому жити в нього безкоштовно. Хлопець погодився і кілька днів проживав в квартирі у чоловіка, де той вчиняв щодо нього насильницькі дії сексуального характеру.

У судовому засіданні підозрюваний частково визнав свою причетність до вчинення злочину, по суті підозри пояснень не надав. Додав, що співпрацює зі слідством, не має наміру переховуватись, окрім того у нього хвора лежача матір, яка потребує догляду. Просив застосувати до нього запобіжний захід у виді домашнього арешту в нічний час доби.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Як повідомляло Інше ТВ, за принципової позиції прокурора Казанківського відділу Баштанської окружної прокуратури Миколаївської області судом обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 24-річному чоловіку, який підозрюється у зґвалтуванні 14-річної дівчини (ч. 3 ст. 152 КК України).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube