Поліція Миколаївщини встановлює шахраїв-псевдобанкірів, які ошукали вознесенця майже на 100 тисяч гривень


10:5427.02.2023

26 лютого до Вознесенського районного управління поліції звернувся 60-річний місцевий мешканець про те, що на його мобільний телефон надійшло повідомлення нібито з банку, що відбувається несанкціоноване втручання до його карткового рахунку.

Зв’язавшись  за номером телефону, який був вказаний у повідомленні, невідома особа, представившись працівником банку, повідомила, що для того, аби зберегти заощадження, терміново потрібно переказати кошти на інший рахунок та назвати свої особисті дані, що заявник і зробив.

Як виявилося, грошові кошти у розмірі 99 500 тисяч гривень чоловік переказав аферистам.

Як повідомили в поліції Миколаївської області, за вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

Поліція вкотре закликає громадян бути пильними та обережними під час спілкування із незнайомцями. Не надавайте будь-кому свої особисті дані та дані реквізитів рахунку. Не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками співрозмовників. Зателефонуйте на «гарячу лінію» банку або ж особисто відвідайте установу і вирішить питання із фахівцями. Якщо відносно вас скоєно злочин, одразу телефонуйте на спецлінію 102.

Як повідомляло Інше ТВ, Знов «псевдобанкіри»: через шахраїв дві мешканки Миколаєва втратили понад 100 тисяч гривень



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube