Знов «псевдобанкіри»: через шахраїв дві мешканки Миколаєва втратили понад 100 тисяч гривень


12:5524.02.2023

Вчора, 23 лютого, до поліції звернулись дві мешканки Миколаєва, які через шахраїв втратили понад 100 тис.грн.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Так, до Миколаївського районного управління поліції звернулася 65-річна місцева мешканка про те, що ввечері їй зателефонували нібито з банку та повідомили, що відбувається несанкціоноване втручання до її карткового рахунку, і задля того, аби зберегти заощадження, терміново потрібно переказати кошти на інший рахунок, що заявниця і зробила. Як виявилося, грошові кошти у розмірі 50 тисяч гривень жінка переказала аферистам.

Того ж дня до відділення поліції №1 Миколаївського районного управління надійшло повідомлення від 61-річної жінки про те, що вона також стала жертвою шахрайських дій, через які втратила майже 55 тисяч гривень. На мобільний заявниці зателефонував псевдопредставник банку та повідомив, що потрібно надати дані карткового рахунку для збереження коштів. Жінка надала всю персональну інформацію, що випитував аферист, а через деякий час помітила, що з її рахунку зникли всі заощадження.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 2 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

Поліція нагадує: щоб уберегти себе від шахрайських дій, не надавайте власні персональні дані незнайомим людям. Щоб не стати жертвою телефонних аферистів, зберігайте спокій і не перераховуйте нікому гроші, також нікому не повідомляйте термін дії банківської карти, пароль від неї та CVV-код (три цифри на звороті картки). У разі, якщо ви стали жертвою шахрайських дій, терміново повідомляйте до поліції.

Як повідомляло Інше ТВ, «Псевдобанкіри» ошукали мешканку Миколаєва на понад 70 тисяч гривень



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube