Інтернет-шахраї обдурили двох мешканок Миколаєва на 81 тис.грн.


17:1417.01.2023

Одна мешканка Миколаєва потрапила на фітинговий сайт, а інша хотіла придбати одяг. І обидві втратили свої заощадження.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Так, 64-річна мешканка обласного центру отримала смс-повідомлення про отримання грошової допомоги, в якому було посилання на невідомий їй веб-ресурс. Жінка перейшла на вказаний сайт та ввела там дані своєї банківської картки. Вже через декілька хвилин отримала сповіщення про те, що з її рахунку знято майже 35 тисяч гривень.

Ще одна жителька Миколаєва, намагаючись придбати в інтернет-мережі одяг, також перейшла за невідомим посиланням, яке їй надіслала адміністратор магазину нібито для оформлення замовлення. Після чого потерпіла втратила з карткового рахунку понад 46 тисяч гривень.

Шановні громадяни, якщо ви, заповнюючи заявку, дійшли до розділу, де вас просять ввести дані банківської картки – зупиніться і вийдіть з даної сторінки, навіть якщо вона нагадуватиме відомий сайт банку чи іншої установи. Це так званий фішинг (вебресурс, який виманює реквізити платіжних карток під виглядом надання неіснуючих послуг).

Пам’ятайте, що брати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, потрібно лише з офіційних джерел, не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Якщо ж фінансову інформацію розголошено, негайно зверніться до банку та заблокуйте картку, повідомте про випадок шахрайства в поліцію.

Як повідомляло Інше ТВ, За 15 січня шахраї ошукали трьох мешканців Миколаєва на понад 300 тисяч гривень – поліція встановлює особи зловмисників.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube