За добу шахраї ошукали трьох мешканців Миколаєва на понад 300 тисяч гривень – поліція встановлює особи зловмисників


16:4216.01.2023

15 січня до поліції звернулися троє мешканців обласного центру із заявами про те, що стали жертвами шахраїв. Шляхом обману зловмисники із карткових рахунків привласнили майже 200 тисяч гривень 33-річної жінки, понад 74 тисячі гривень 53-річного чоловіка та понад 63 тисячі гривень 59-річного миколаївця.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Зі слів 33-річної жительки обласного центру, через неперевірений сайт вона намагалась придбати автівку. Жінка перерахувала повну суму на вказані продавцем реквізити, але транспортного засобу так і не отримала.

Зі слів ще двох потерпілих, під час телефонної розмови аферисти представились банківськими працівниками та переконували потерпілих, що наявні грошові кошти на банківських картках терміново потрібно перевести на інші рахунки, щоб убезпечити їх від несанкціонованого втручання.

Назвавши співрозмовнику паролі, що приходили на мобільний, громадяни втратили всі свої заощадження.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

Поліція вкотре закликає громадян бути обережними при здійсненні покупок на інтернет-майданчиках. Замовляйте товар тільки накладним платежем. Або ж купуйте тільки у перевірених інтернет-адміністраторів.

Якщо вам зателефонували і повідомили, що ваша картка заблокована, перевірте це у найближчому відділенні банку. Ніколи нікому не надавайте дані вашої картки та паролі, особливо незнайомцям по телефону.

Як повідомляло Інше ТВ, Група шахраїв обіцяла людям соцвиплати та знімала з їхніх карт гроші



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube