Група шахраїв обіцяла людям соцвиплати та знімала з їхніх карт гроші


16:1806.01.2023

Кіберполіцейські викрили учасників злочинної організації у шахрайстві під виглядом державних виплат.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України, пише Кореспондент.

“Організатор підшукував виконавців, які на замовлення створювали фішингові сайти. Потім зловмисники використовували онлайн-сервіси для масового розсилання SMS. Громадянам надходили повідомлення про можливість отримання соціальних виплат, зокрема, підтримки, допомоги від ЄС, різних програм благодійних фондів. Для цього їм пропонувалося перейти за посиланням і вказати дані банківських карток, на які нібито буде зарахована допомога. Відомості, які користувачі вводили на фішингових сайтах, автоматично ставали відомими зловмисникам.

За попередніми даними, таким чином вони обдурили понад сотню громадян. Загальна сума збитків становить мільйон гривень.

У будинках фігурантів співробітники поліції провели обшуки. Вилучено мобільні телефони, SIM-картки та ноутбуки, які використовувалися у протиправній діяльності.

Зловмисників затримали, їх повідомлено про підозру у створенні злочинної організації, шахрайстві та несанкціонованому втручанні у роботу інформаційних електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж. Підозрюваним може загрожувати до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте: Поліцейські встановлюють шахраїв, які ошукали мешканців Миколаївщини на понад 180 тисяч гривень



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube