На Миколаївщині чиновники Держгеокадастру надали у власність третім особам землю в РЛП – поліція повідомила їм про підозру (ОНОВЛЕНО)


10:5808.12.2022

Зловживаючи службовим становищем, 41-річний керівник управління Держгеокадастру спільно з 51-річною ексначальницею підлеглого відділу у одному з районів надали у власність третім особам земельні ділянки, розташовані в межах регіонального ландшафтного парку. Своїми злочинними діями посадовці завдали збитків у понад 300 тисяч гривень.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Слідчі слідчого управління ГУНП області за процесуального керівництва обласної прокуратури повідомили обом фігурантам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем», а 51-річній жінці ще і за ч. 1 ст. 366 КК України «Службове підроблення».

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

За інформацією пресслужби прокуратури Миколаївської області, мова йде про РЛП “Приінгульський”.

“За даними слідства, підозрювані, використовуючи своє службове становище, незаконно передали у приватну власність чотирьом громадян земельні ділянки загальною площею 8 га, з яких частина земель площею майже 4 га перебувають у постійному користуванні регіонального ландшафтного парку «Приінгульський» та відносяться до категорії земель природно-заповідного фонду.

Так, ексначальниця одного з районних відділів Держгеокадастру внесла до офіційних документів недостовірні відомості щодо належності земель регіонального ландшафтного парку «Приінгульський» до земель сільськогосподарського призначення, а посадовець Головного управління Держгеокадастру підписав накази про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення та передачі земельних ділянок чотирьом громадянам.

Дії посадових осіб призвели до вибуття з державної власності земельних ділянок природно-заповідного фонду, що завдало тяжких наслідків інтересам держави на загальну суму понад 300 тис грн.

Зазначимо, що у квітні 2021 року підозрюваній вже було повідомлено про підозру за аналогічними статтями. Мова йшла про незаконне відчуження 14 га земель регіонального ландшафтного парку «Приінгульський»”, – поінформували в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури.

Як повідомляло Інше ТВ, Через суд Мішково-Погорілівській громаді на Миколаївщині змогли повернути майже 22 га землі, яка використовувалась підприємством як несанкціоноване сміттєзвалище



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube