Збиття MH17: Гаазький суд дав Гіркіну, Дубинському і Харченко довічне


17:2717.11.2022

Окружний суд Гааги виніс вердикт у справі про збиття літака рейсу MH17 у небі над Донбасом влітку 2014 року. Трьох з чотирьох обвинувачених визнали винними у катастрофі.

Про це пише DW.

Окружний суд Гааги у четвер, 17 листопада, виніс вердикт у справі щодо збиття малайзійського боїнга рейсу MH17 над Донбасом у липні 2014 року, заочно засудивши трьох з чотирьох обвинувачених до довічного ув’язнення.

Винними у вбивстві 298 осіб, які перебували на борту літака авіакомпанії Malaysia Airlines, були визнані колишній “міністр оборони” самопроголошеної “ДНР” Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал-майор Сергій Дубинський (на прізвисько Похмурий) та громадянин України Леонід Харченко (Крот).

Ще один підозрюваний – полковник Олег Пулатов (Гюрза) – був визнаний невинуватим.

Гіркін на момент катастрофи “Боїнга” обіймав найголовнішу військову посаду у структурах сепаратистів, яких підтримували з Росії. Дубинський був тоді його заступником, Пулатов був заступником Дубинського, а Харченко підпорядковувався Пулатову.

Суд відбувався за відсутності обвинувачених. Вони перебувають у міжнародному розшуку. Прокуратура Нідерландів вимагала довічного ув’язнення для всіх чотирьох. 

Як повідомляло Інше ТВ, Гаазький суд визнав, що Росія контролювала “ДНР” під час збиття лайнера MH17 (ТРАНСЛЯЦІЯ)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube