Електропостачання у звільненому Херсоні може відновитися протягом 14-21 дня – енергетики


17:0817.11.2022

У деокупованому Херсоні протягом 14–21 днів може відновитися електропостачання. Про це повідомив операційний директор «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна», яка управляє «Херсонобленерго», Володимир Гетманов у редакційному матеріалі Forbes, інформує УНН.

«Електропостачання у звільненому Херсоні може відновитися протягом 14–21 днів. Ці терміни можуть змінюватися під час робіт, оскільки ситуація досить непрогнозована», – уточнює він.

Деталі

За словами Гетманова, відновлення лінії електропередачі до Херсона також дозволить повернути в Миколаїв воду, оскільки саме ця лінія живила електроенергією інфрастрктуру подання води в місто.

Він зазначив, що до повномасштабної війни Херсон живило три магістральні лінії електропередачі. Наразі всі вони зруйновані, вартість зруйнованої інфраструктури – 1,5-2 млрд грн.

«Херсонобленерго концентрує сили на лінії електропередачі, яка йде з Миколаєва. Цю лінію зможемо відновити найшвидше. Для цього треба відновити зруйновану інфраструктуру: понад 70 прольотів лінії електропередачі та дві опори. Наразі однієї лінії для Херсона має вистачити. Зараз у Херсоні рівень споживання буде набагато менший, ніж до війни. Багато людей виїхало, промисловість не працює», – заявив Гетманов.

Місцевому обленерго, за словами Гетманова, допомагають енергетики з інших міст – Одеси, Дніпра, Житомира, Кропивницького, Чернівців та Рівного.

Читайте: На звільненій Херсонщині виявили 63 тіла з слідами тортур, але пошуки тільки почалися, – Монастирський



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube