«Щедрик» в укритті: зустрічайте миколаївську інтерпретацію відомого твору Миколи Леонтовича (ВІДЕО)


21:0329.01.2024

Як повідомляло Інше ТВ, Міністерство закордонних справ України звернулось з ініціативою до ЮНЕСКО щодо внесення всесвітньо відомої композиції «Щедрик» до культурної спадщини світового рівня. Зараз готується заявка, до якої доєднають відео з виконанням цього музичного твору. Кожне велике місто України готує свій відеопроєкт, які потім об’єднають в один та надішлють до ЮНЕСКО разом із заявою від держави.

16 січня на сцені Миколаївського академічного художнього драматичного театру відбувся запис миколаївського кліпу відомого «Щедрика» Миколи Леонтовича у виконанні учнів міських мистецьких шкіл.

А сьогодні, 29 січня, відзнятий кліп представили миколаївцям, передає Інше ТВ.

«Заявка від учнів і викладачів закладів естетичного виховання міста Миколаєва увійшла до великого об՛єднаного відеопроєкту від різних міст України, що буде надісланий до ЮНЕСКО разом із заявою від держави.

Авторкою інтерпретації та диригенткою миколаївської версії стала директорка Дитячої музичної школи №2, заслужена працівниця культури України Тетяна Островська», – нагадали в управлінні з питань культури та охорони культурної спадщини ММР.

У проєкті взяли участь вихованці та викладачі ДМШ №1, №2, №3, №5, №6, а також ДШМ №1, №2. Аудіозапис та зведення звуку було зроблено у студії звукозапису ДМШ №1. Свій внесок у загальну справу зробили директорка закладу Олена Ляшко та звукооператор Андрій Усатий.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube