Для заявки до ЮНЕСКО: учні мистецьких шкіл Миколаєва заспівали «Щедрик»


20:1516.01.2024

Як повідомляло Інше ТВ, Міністерство закордонних справ України звернулось з ініціативою до ЮНЕСКО щодо внесення всесвітньо відомої композиції «Щедрик» до культурної спадщини світового рівня. Зараз готується заявка, до якої доєднають відео з виконанням цього музичного твору. Кожне велике місто України готує свій відеопроєкт, які потім об’єднають в один та надішлють до ЮНЕСКО разом із заявою від держави.

Сьогодні, 16 січня, на сцені Миколаївського академічного художнього драматичного театру відбувся запис миколаївського кліпу відомого «Щедрика» Миколи Леонтовича у виконанні учнів міських мистецьких шкіл.

Про це повідомили в управлінні з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міськради, передає Інше ТВ.

Авторкою інтерпретації, диригенткою та аранжувальницею миколаївської версії стала директорка Дитячої музичної школи №2, заслужена працівниця культури України Тетяна Островська. У процесі були задіяні педагоги ДМШ №2: постановницею сценічного руху, хормейстеркою виступила Любов Драгоморецька, за вокальну частину відповідала Лілія Круміленко. У проєкті взяли участь вихованці та викладачі ДМШ №1, №2, №3, №5, №6, а також ДШМ №1, №2. Аудіозапис та зведення звуку було зроблено у студії звукозапису ДМШ №1. Свій внесок у загальну справу зробили директорка закладу Олена Ляшко та звукооператор Андрій Усатий.

Миколаївці запропонували чуттєву історію, в якій відома усім народна пісня набуває нових відтінків, навіяних воєнним лихоліттям.

Над відео працювала команда ТРК «МАРТ».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube