У Миколаєві запрацювала Канцелярія Посольства Королівства Данія в Україні (ФОТО, ВІДЕО)


17:5226.01.2024

У п’ятницю, 26 січня, відбулося відкриття Канцелярії Посольства Королівства Данія в Україні. Офіс спростить комунікацію між Посольством, місцевою владою та стейкхолдерами, які зацікавлені у відновленні Миколаївщини.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Біля офісу прапори урочисто підняли Міністр закордонних справ Данії Канцелярії Ларс Льокке Расмуссен та Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, які з робочим візитом перебували у Миколаєві.

До заходу також долучився начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, представники місцевої влади та бізнесу.

За словами очільника області, тепер Данія постійно присутня в нашому регіоні та показує всьому світу приклад особливої відповідальності та співробітництва між нашими країнами.

Крім того, за підсумками візиту відбувся спільний брифінг міністрів для представників медіа.

Як зазначив Ларс Льокке Расмуссен, співпраця між Данією та Україною продовжиться, фокусуючись не тільки на очевидно потрібних речах.

«Ми будемо підтримувати звʼязок між людьми, нашими народами, щоб найбільш повноцінно реалізувати потенціал», – запевнив Міністр закордонних справ Королівства Данії.

За словами Дмитра Кулеби, Данія є однією з передових країн з точки зору створення сприятливих умов для розвитку спільних бізнес-проєктів між компаніями та інвесторами з Данії та України.

«Сьогодні ми з Ларсом серед іншого обговорювали, як будемо разом поширювати цей успішний досвід Данії на інші країни, і як ми будемо їх заохочувати, щоб їх бізнес приходив в Україну, створював тут робочі місця, підприємства, допомагав нам розвивати нашу економіку в умовах повномасштабного вторгнення», – розповів він.

Також сьогодні данська делегація на чолі з Міністром закордонних справ Королівства Данії Ларсом Льокке Расмуссеном й Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Данії в Україні Олє Егбергом Міккельсеном провела зустріч з начальником Миколаївської ОВА Віталієм Кімом, очільником Миколаївської обласної ради Антоном Табунщиком та Миколаївським міським головою Олександром Сєнкевичем.

Сторони обговорили пріоритетні потреби області та напрями у подальшій співпраці між Україною та Данією в різних сферах. Особливу увагу приділили питанням безпеки та стабільності в регіоні.

Також розглядалися напрацьовані пропозиції щодо пріоритетних напрямів відбудови та розвитку економіки, ліквідації наслідків російської агресії на Миколаївщині. Іноземні партнери мали змогу поспілкуватися з представниками бізнесу Миколаївської області, які були присутні на зустрічі.

Як зазначив Міністр закордонних справ Королівства Данії Ларс Льокке Расмуссен, уряд країни радий продовжувати підтримувати Україну у її боротьбі з агресором.

«Міжнародна допомога є вагомим внеском у боротьбу за свободу та стабільність. Ми готові допомагати у створенні кращого майбутнього для вашого регіону, тому що разом можемо досягти більше», – зазначив він.

За словами Віталія Кіма, Данія надійний та один з найважливіших партнерів Миколаївщини, який майже два роки стоїть з регіоном пліч-о-пліч.

«Наше завдання – відновити всі напрямки та примножити їх. Потрібно закласти основу всіх процесів та проєктів, на яких потім ґрунтуватиметься сталий розвиток нашого регіону. Це має бути зроблено сучасно, правильно, з нульовою толерантністю до корупції та за принципом «build back better», – сказав Віталій Кім.

Також очільник області додав, що особливо це стосується бізнесу, адже це сприятиме створенню умов для рестарту економіки та нових робочих місць. Тому вкрай важливо залучити в область міжнародні компанії саме для розвитку взаємовигідного партнерства.

Крім того, данська делегація відвідала Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова. Ректор закладу розповів про завдані внаслідок ворожих обстрілів збитки, та як продовжується навчальний процес під час війни.

Як повідомляло Інше ТВ, Данія надасть Україні черговий пакет допомоги для відбудови Миколаєва на понад $21 мільйон (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube