Мер Миколаєва став єдиним українським мером, який увійшов до Ради мерів та лідерів Глобальної угоди мерів


22:1211.12.2023

Миколаївського міського голову Олександр Сєнкевича призначено до Ради мерів та лідерів Глобальної угоди мерів (GCoM) для захисту місцевих рішень на COP28 та за її межами.

Про це йдеться в пресрелізі, опублікованому на сайті GCoM, передає Інше ТВ.

«3 грудня на COP28, після Саміту місцевих кліматичних дій, Глобальна угода мерів за клімат та енергію (GCoM) – найбільший глобальний альянс для кліматичного лідерства міст – призначив Олександра Сєнкевича, мера Миколаєва, єдиного мера з України, до Ради мерів та керівників. На своїй новій посаді мер Сєнкевич приєднується до історичної коаліції лідерів, що представляють понад 13 000 міст і місцевих органів влади в усьому світі, і всі вони спрямовані на посилення глобального кліматичного прогресу за допомогою амбітних місцевих рішень», – йдеться в повідомленні.

Як мовиться в пресрелізі, Олександр Сєнкевич буде представляти не тільки Миколаїв, Україну, а загалом регіон Східної Європи та Центральної Азії, «буде служити послом поточних місцевих кліматичних заходів у регіоні та за його межами».

«Співпрацюючи з керівництвом GCoM, мер Сєнкевич допоможе розширити можливості глобальних міст, щоб розвивати цей вирішальний імпульс і працювати в тандемі з національними урядами, щоб не тільки досягти, але й перевершити свої найамбітніші цілі в рамках Паризької угоди», – підкреслюється в пресрелізі.

«Для мене велика честь приєднатися до цієї вмотивованої групи місцевих лідерів, які віддані справі побудови стійкішого суспільства та покращення якості життя громад у всьому світі, – сказав Олександр Сєнкевич, мер Миколаєва. – Я з нетерпінням чекаю можливості принести свої знання та унікальний досвід цій групі та працювати разом, щоб прискорити прогрес у сфері клімату та енергетики для більш екологічного та здорового майбутнього».

GCoM – це найбільший глобальний альянс для лідерства в області клімату в містах, який об’єднує глобальну коаліцію з понад 13 000 міст і місцевих органів влади та понад 100 партнерів, що підтримують. Міста та партнери GCoM поділяють довгострокове бачення підтримки добровільних дій для боротьби зі зміною клімату та створення стійкого суспільства з низьким рівнем викидів. GCoM обслуговує міста та органи місцевого самоврядування, мобілізуючи та підтримуючи амбітні, вимірні, заплановані кліматичні та енергетичні заходи в їхніх громадах, співпрацюючи з міськими/регіональними мережами, національними урядами та іншими партнерами для досягнення нашого бачення. До коаліції входять міста на 6 континентах і 144 країнах, що представляють понад 1 мільярд людей або понад 13 відсотків населення світу.

Як повідомляло Інше ТВ, Мер-місіонер: Олександр Сєнкевич розповів, як трансформувалась його мотивація працювати Миколаївським міським головою



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube