Скандал у Миколаєві: в містечку «Казка» дітей розважали під пісні російського виконавця (ВІДЕО)


15:5722.04.2023

Сьогодні, 22 квітня, в Миколаєві спалахнув скандал: в дитячому містечку «Казка» дітей розважали під пісні російського виконавця Хабіба.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомила волонтерка Ольга Колесник, передає Інше ТВ.

Ольга Колесник оприлюднила відеозапис, на якому велика ростова лялька відомого в Україні Пса Патрона танцює з дітьми під пісню російського співака.

Це обурило миколаївців, які вимагали відповіді, як таке можливо після великої кількості ракет, якими росіяни атакували місто, від адміністрації дитячого містечка і управління з питань культури і охорони культурної спадщини Миколаївської міськради, а також притягнути до відповідальності організаторів дійства.

Директор дитячого містечка «Казка» Наталія Димчишина в Фейсбук прокоментувала інцидент. За її словами, таке свято з приводу дня народження дитини вирішила влаштувати група миколаївців, однак жодних попередніх домовленостей з приводу цього з адміністрацією містечка  у організаторів свята не було.

«Відвідувачам було зроблено зауваження, щодо мови музичного репертуару. Після чого свято було завершено та, як наслідок, російськомовний репертуар вимкнено.

Також, звертаємося до усіх мешканців міста та відвідувачів Дитячого містечка «Казка». На території містечка не заборонено проведення різноманітних розважальних програм за ініціативи самих відвідувачів, святкувань днів народжень і т. ін., без великого скупчення людей, але з додержанням вимог ч. 1 та 2 статті 23 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Адміністрація містечка приносить вибачення за вищезазначений інцидент та зробить все можливе для того, щоб такі інциденти більше не повторювалися», – зокрема, мовиться в повідомленні.

Скандал у Миколаєві: в містечку «Казка» дітей розважали під пісні російського виконавця (ВІДЕО) 1
Скандал у Миколаєві: в містечку «Казка» дітей розважали під пісні російського виконавця (ВІДЕО) 3

Як повідомляло Інше ТВ, Більше жодних Пушкіних і Суворових. Зеленський підписав закон про деколонізацію топонімів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube