Більше жодних Пушкіних і Суворових. Зеленський підписав закон про деколонізацію топонімів


09:1022.04.2023

Президент Володимир Зеленський підписав закон “Про географічні назви” щодо деколонізації топонімії та впорядкування використання географічних назв у населених пунктах України.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на сайт Верховної ради.

“Присвоєння географічним об’єктам, юридичним особам та об’єктам права власності назв, що глорифікують, увічнюють, пропагують або містять символіку російської імперської політики, а також держави-терориста (держави-агресора) або її визначні, пам’ятні, історичні та культурні місця, населені пункти, дати, події, забороняється”, – йдеться в документі.

Окрім цього у законі зазначається, що російське панування на українських землях супроводжувалось системними заходами, спрямованими на асиміляцію українського народу, заборону та викорінення української мови та культури, руйнування його традицій, духовної культури та етнічної самобутності, а також систематичними масовими репресіями, наслідком яких стало знищення мільйонів людей.

Нагадаємо, в січні Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній раді проект закону №8371, який унеможливлює діяльність в Україні релігійних організацій, керівний центр управління яких знаходиться за межами України в державі, що здійснює збройну агресію проти України.

Читайте: За рік в Україні демонтували 34 пам’ятники Пушкіну



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube