Зеленський розкритикував обмеження ціни на роснафту: “Світ ніяк не може наважитись на справжнє енергетичне роззброєння держави-терориста” (ВІДЕО)


20:4303.12.2022

Зеленський у вечірньому зверненні розповів про зміст доповідей на Ставці головнокомандувача.

-На Донеччині – Бахмут, Соледар – зараз, як і раніше, найбільш гаряче, найбільш болісно. Робимо все, щоб допомогти нашим хлопцям на цьому напрямку. Нашим героям, які тримають там оборону. Кожен, хто там, заслуговує на найвищу вдячність!

А зараз – окремо – подякую прикордонникам Чопського загону, які воюють саме на Бахмутському напрямку і сьогодні «приземлили» черговий літак окупантів.

Луганщина і Харківщина – зміцнюємо наші сили.

Південь – продовжуємо «мінусувати» можливості окупантів. Кордон – укріплюємо весь периметр. Чорноморська акваторія – працюємо, щоб у підсумку «Калібри» могли бути хіба що на дні.

Обговорили певні кроки нашої духовної незалежності і захисту нашої держави від неформального впливу держави-терориста.

Окрема розмова щодо енергетики, щодо віновлення і захисту об’єктів – працюємо над цим.

Зараз у світі, нажаль, без серйозних наслідків, завершилась дискусія про обмеження експортної ціни на російську нафту. Тому що не можна назвати серйозним обмеженням таку ціну, яка є цілком комфортною для бюджету держави-терориста. росія нанесла вже колосальні збитки усім країнам світу свідомою дестабілізацією енергоринку. А світ ніяк не може наважитись на її справжнє енергетичне роззброєння. Це слабка позиція, і лише питання часу, коли доведеться застосовувати сильніші інструменти. Шкода, що цей час буде втрачено.

Логіка очевидна: якщо обмеження ціни російської нафти 60 доларів замість 30, як пропонували Польща і країни Балтії, то російський бюджет отримає на рік близько 100 млрд. дол. Ці гроші підуть не тільки на війну і спонсорування інших терористичних режимів, ці гроші підуть і на дестабілізацію тих країн, які зараз намагаються уникнути серйозних рішень.

Провів сьогодні нараду з очільниками нашого зовнішньополітичного блоку. Готуємо потужні заходи на грудень і січень, – сказав президент.

Зеленський також розповів, що спілкувався із студентами трьох вишів і відвідав виставку до 300-річчя Сковороди і вважає дуже правильним, що наша країна в такий час не забуває видатного українського філософа.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube