ЗСУ інтегрують штучний інтелект для технологічного домінування на полі бою


22:3325.05.2024

Здійснюючи значний крок у напрямку модернізації своїх військових спроможностей, Збройні сили України оголосили про плани широкого впровадження штучного інтелекту (ШІ) в різних оперативних сферах. Про цю стратегічну ініціативу повідомив заступник Головнокомандувача Збройних Сил України полковник Андрій Лебеденко під час нещодавнього брифінгу в Українському медіа-центрі, пише 24.

Одним з основних напрямків роботи Генерального штабу є інноваційна діяльність. І вже зараз розпочато масштабну роботу, зазначив полковник Лебеденко. Військові планують використовувати передові технології для отримання стратегічної переваги, особливо в умовах чисельної переваги противника.

У Збройних Силах вже створені спеціалізовані частини, підрозділи та органи управління, призначені для досягнення технологічного домінування на полі бою. Ключовим компонентом цієї ініціативи є Командування безпілотних систем, завданням якого є нагляд за розгортанням та експлуатацією безпілотних літальних апаратів (БПЛА), наземних робототехнічних комплексів, а також нових засобів радіоелектронної боротьби та управління.

Завдання військового командування – забезпечити армію безпілотними літальними апаратами, створити умови для розвитку здорової конкуренції між вітчизняними виробниками та підготувати операторів безпілотників, – пояснив полковник Лебеденко.

Основою Командування безпілотних систем є БПЛА, наземні роботизовані комплекси, нові засоби радіоелектронної боротьби, нові засоби управління. Все для того, щоб відповідати на виклики часу.

Важливим аспектом цього технологічного прориву є співпраця як з вітчизняними виробниками, так і з міжнародними партнерами.

“Сьогодні українська армія активно співпрацює з вітчизняними виробниками та країнами-партнерами, які надають необхідні технології”, – зазначив заступник Головнокомандувача.

Мета – зробити так, щоб плоди цієї співпраці були не лише більш масовими, але й якісними. В ЗСУ працюють над тим, щоб продукти цього партнерства стали більш поширеними і вийшли на новий рівень якості.

Наша мета – використовувати штучний інтелект на полі бою, – підтвердив полковник Лебеденко.

Очікується, що впровадження штучного інтелекту та інших передових технологій революціонізує різні аспекти військових операцій – від збору та аналізу розвідданих до прийняття рішень у режимі реального часу та автоматизованих систем оборони.

Оскільки Україна продовжує модернізувати свою армію, ці досягнення відіграватимуть вирішальну роль у підтримці національної безпеки та досягненні стратегічних цілей на полі бою.

Читайте: 10 сфер нашого життя, які штучний інтелект змінить уже в найближчі п’ять років



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube