YouTube впроваджує нові правила для контенту з використанням ШІ


20:4319.03.2024

YouTube впроваджує новий інструмент у Creator Studio, який буде вимагати від творців контенту маркувати реалістичні відео, створені за допомогою штучного інтелекту, ідеться у блозі YouTube, пише УНН.

“Генеративний ШІ змінює способи самовираження авторів – від розкадровки ідей до експериментів з інструментами, які покращують творчий процес. Але глядачі все частіше хочуть більше прозорості щодо того, чи є контент, який вони бачать, зміненим або синтетичним. Саме тому ми представляємо новий інструмент у Creator Studio, який зобов’язує творців повідомляти глядачам, коли реалістичний контент створений за допомогою ШІ”, – пише YouTube.

Ці повідомлення будуть відображатися у вигляді маркувань (ярликів) у розширеному описі відео або на передній панелі відеоплеєра.

“Ми не вимагаємо від авторів розкривати інформацію про контент, який є явно нереалістичним, анімованим, містить спецефекти або використовує генеративний ШІ для допомоги у створенні”, – пояснили в YouTube.

Нова функція має на меті посилити прозорість для глядачів і зміцнити довіру між творцями та їхньою аудиторією, кажуть в компанії.

YouTube наводить декілька прикладів, коли маркування про використання штучного інтелекту (ШІ) є необхідним, таких як заміна обличчя однієї людини на інше, синтетичне генерування голосу, зміна відзнятих кадрів реальних подій та інші. Окрім того, YouTube працює над оновленим процесом конфіденційності, щоб користувачі могли подавати запити на видалення контенту, створеного ШІ або іншими шляхами, який імітує реальних людей за обличчям чи голосом.

Читайте: Експерт зі штучного інтелекту попереджає про апокаліпсис, що насувається через п’ять років



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube