Google прокладе кабель з Південної Америки до Австралії – вже підрахували економічний ефект (КАРТА)


10:2516.01.2024

Google планує прокласти новий океанічний інтернет-кабель. Він вперше в історії з’єднає Південну Америку та Азіатсько-Тихоокеанський регіон через Тихий океан.

Про це повідомляє пресслужба Google.

Google прокладе кабель з Південної Америки до Австралії - вже підрахували економічний ефект (КАРТА) 1
Google прокладе кабель з Південної Америки до Австралії - вже підрахували економічний ефект (КАРТА) 3

“Ми приєднуємося до Desarrollo País (Чилі) та Офісу пошти і телекомунікацій Французької Полінезії (OPT), щоб оголосити про запуск Гумбольдта – підводного кабельного маршруту, що з’єднає Чилі, Французьку Полінезію та Австралію – першого в історії кабелю, який напряму з’єднає Південну Америку та Азійсько-Тихоокеанський регіон. Після введення в експлуатацію Гумбольдт посилить надійність і стійкість цифрового зв’язку в Тихоокеанському регіоні.

Покращуючи міжнародний зв’язок, підводні кабелі сприяють економічному зростанню валового внутрішнього продукту і створенню робочих місць. Більша пропускна здатність мережі і менші затримки дозволяють бізнесу і державним організаціям надавати кращі цифрові послуги своїм клієнтам і виборцям, а людям – здобувати навички і знання, які відкривають нові кар’єрні шляхи. За оцінками аналітика Мейсона, попередні розгортання підводних кабелів Google у Латинській Америці та Карибському регіоні (ЛАК) призведуть до сукупного збільшення ВВП на 178 мільярдів доларів США в період з 2017 по 2027 рік і сприятимуть створенню близько 740 000 додаткових робочих місць до 2027 року.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube