Google виплатить $700 млн американським клієнтам: про це йдеться у мировій угоді щодо Play Store


16:0919.12.2023

Компанія Google заявила, що виплатить $700 млн – $630 млн американським споживачам і $70 млн до фонду, що використовується штатами США – в рамках угоди щодо Play Store, досягнутої у вересні. Про це повідомляє агентство Reuters та передає УНН.

У вересні компанія Google досягла попереднього врегулювання за колективним позовом штатів США та споживачів, поданим у 2021 році. У позові йшлося про монополію Google на розповсюдження додатків на Android через Play Store.

Сьогодні пошуковий гігант оприлюднив деталі угоди:

Google виплатить 630 мільйонів доларів у фонд врегулювання для споживачів і 70 мільйонів доларів у фонд, який буде використовуватися штатами. Згідно з угодою, відповідні споживачі отримають щонайменше 2 долари і можуть отримати додаткові виплати залежно від того, скільки вони витратили в Google Play в період з 16 серпня 2016 року по 30 вересня 2023 року.

До угоди приєдналися всі 50 штатів, округ Колумбія, Пуерто-Рико та Віргінські острови.

Раніше компанію Google звинуватили у завищенні цін для споживачів через незаконні обмеження на розповсюдження додатків на пристроях Android та непотрібні збори за транзакції всередині додатків.

Також, у листопаді 2022 року Google запустив пілотну програму виставлення рахунків за вибором користувача в США, яка дозволила розробникам використовувати альтернативні методи оплати для покупки в програмі.

Сьогодні компанія заявила, що розширить програму в країні в рамках врегулювання. Google повідомив, що розробники зможуть показувати різну вартість покупки в додатку в залежності від обраного покупцем способу оплати.

Компанія також повідомила, що зробить процес бічного завантаження спрощеним; змінить систему повідомлень, пов’язану з бічним завантаженням.

Наразі користувачі бачать спливаюче вікно з попереджувальним текстом, коли вони намагаються завантажити додаток. Це спливаюче вікно перенаправляє користувачів на екран налаштувань, де вони можуть встановлювати програми з “невідомих джерел”. В рамках врегулювання Google повинен буде об’єднати обидва ці екрани.

Угода передбачає, що компанія повинна буде підтримувати цей потік додатків протягом щонайменше п’яти років, не змінюючи його.

Читайте: Google знає все. Про що запитували українці протягом року



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube