Neuralink розпочинає набір учасників для клінічних випробувань мозкового імплантату N1


19:5720.09.2023

Neuralink, компанія-новатор у сфері інтерфейсу “мозок-комп’ютер”, заснована підприємцем-мільярдером Ілоном Маском, офіційно розпочала процес набору учасників для участі в клінічних випробуваннях мозкового імплантату N1. Після отримання дозволу регуляторних органів у травні, Neuralink розпочинає важливий етап у сфері нейротехнологій, пише 24.

Клінічне випробування, яке, як очікується, триватиме приблизно шість років, зосереджується на встановленні інтерфейсу між мозком і комп’ютером за допомогою сучасного хірургічного робота R1. Ця складна процедура спрямована на область людського мозку, що відповідає за рухові функції, з початковою метою дати можливість учасникам керувати комп’ютерним курсором або клавіатурою за допомогою сили думки.

У вівторок, 19 вересня, Neuralink повідомила, що вона отримала схвалення незалежної етичної комісії на початок процесу набору пацієнтів для участі в першому клінічному дослідженні з використанням імплантату N1.

Дослідження під назвою PRIME (Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface) має на меті оцінити безпеку імплантату N1 та хірургічного робота R1, а також оцінити функціональність нейроінтерфейса.

Ключовий момент для Neuralink настав на початку цього року, коли компанія отримала дозвіл від Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) на початок клінічних випробувань на людях. Важливо зазначити, що компанія перебувала під пильною увагою регуляторних органів через свої попередні випробування на тваринах.

Потенційними учасниками клінічних випробувань можуть стати особи, які страждають на параліч, що виник внаслідок травм шийного відділу спинного мозку або бічного аміотрофічного склерозу (БАС). Однак точну кількість учасників дослідження компанія Neuralink публічно не розголошує.

Читайте: Ілон Маск зробить Twitter/X повністю платним



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube