Мінцифри пропонує закріпити мінімально можливу швидкість інтернету


21:0524.03.2023

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров анонсував зміни до законодавства України, які дозволять контролювати швидкість мобільного інтернету, пише 24. Так, пропонується встановити мінімально можливу його швидкість.

Передбачається, що цей стандарт діятиме по всій території країни – в усіх населених пунктах та на дорогах, де є мобільний звʼязок.

Середня швидкість мобільного інтернету в Україні має бути щонайменше 2 Мбіт/сек. Цього мінімально достатньо, щоб зумитися з колегами зі смартфона в дорозі. Чи публікувати відео в інстаграм та обмінюватися файлами без Wi-Fi, – написав Михайло Федоров.

У містах фактичний показник значно вищий, а от у деяких селах — навпаки, через меншу кількість базових станцій, пояснює міністр. Він також зазначив, що швидкість — один із показників, який оператори використовують як конкурентну перевагу. Проте в новому Законі про електронні комунікації такого показника немає. З огляду на це надалі держава не зможе перевіряти, чи дійсно всюди достатня швидкість завантаження.

Зараз готуємо зміни до законодавства. Це дозволить державі контролювати швидкість. А вам — тестувати її та впливати на якість мобільного інтернету, – йдеться в дописі.

Коли можуть бути прийняті такі зміни, поки неясно.

Читайте: Медаль “За оборону Бахмута” можна купити в Інтернеті. “За оборону Миколаєва” – теж (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube