Україна планує залучити передові атомні технології: підписала меморандум з Rolls-Royce SMR


14:0521.03.2023

ДП «НАЕК «Енергоатом» та компанія «Rolls-Royce SMR» підписали меморандум про взаєморозуміння. Відповідно до меморандуму, Rolls-Royce SMR зобов’язується підтримувати відновлення України шляхом розгортання електростанції із заводським малим модульним реактором (SMR). Про це повідомляє «Енергоатом», передає УНН.

Цитата

«Документ, підписаний 20 березня 2023 року, надає компаніям можливість разом працювати над пошуком майбутніх можливостей розгортання малих модульних реакторів (ММР) Rolls-Royce SMR в Україні, коли вона почне відбудовуватися. З боку Енергоатома документ підписав президент компанії Петро Котін, підписантом від Rolls-Royce SMR виступила Софі Макфарлен-Сміт – директорка з питань взаємодії з партнерами», – ідеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що відповідно до меморандуму, Rolls-Royce SMR “зобов’язується підтримувати відновлення України шляхом розгортання електростанції із заводським малим модульним реактором (SMR), яка буде здатна генерувати такий обсяг безвуглецевої електроенергії, якої вистачатиме для живлення мільйона будинків протягом понад 60 років”.

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін зауважив, що Україна продовжує курс на енергетичну незалежність, яку неможливо уявити без передових атомних технологій. «Співпраця Енергоатома та Rolls-Royce SMR вийшла на новий рівень. Сьогодні ми підписали угоду, яка дасть Україні не лише розпочати якісну післявоєнну відбудову енергетичної інфраструктури, а й стати у світі однією із перших країн, яка залучає перспективні технології малих модульних реакторів для цього», – зазначив Котін.

Читайте: Rolls-Royce та PerinGenerators Group виготовили потужні генератори для українських лікарень – зокрема і для Миколаївської



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube