Цифрові бойлери. Як французи навчились перетворювати шкоду на користь (ФОТО, ВІДЕО)


19:3711.01.2023

Стартап із виробництва “цифрових бойлерів” Qarnot (Франція) оголосив про закриття раунду фінансування на суму €35 млн, пише DCD. Це дозволить компанії найняти ще 50 співробітників, які зроблять свій внесок у розробку інноваційної технології, що дозволяє використовувати зайве тепло від серверів на благо.

Компанія Qarnot працює на ринку з 2010 року, пропонуючи спеціальні “цифрові” бойлери, що отримують енергію з тепла, які виділяють сервери ЦОДів (центрів обробки даних). Зазвичай ця енергія просто розсіюється у навколишньому середовищі, й у власників серверів висока температура у приміщеннях ЦОД є проблемою, передає Фокус.

Qarnot QBx, цифровий котел, цифровий бойлер
Qarnot QBx не дасть даремно вириватися енергії, що виділяється серверамиФото: Соцмережi

Qarnot займається тим, що не дозволяє пропадати енергії даремно. Компанія завдяки своїм пристроям позбавляє серверні від високих температур. А одержане тепло продає споживачам. Qarnot не тільки обігріває житлові приміщення, а й прагне закріпитись у сегменті обігріву великих комерційних будівель.

Qarnot QBx, цифровий котел, цифровий бойлер
Qarnot QBx дозволяє продавати надлишки тепла споживачамФото: Соцмережi

У компанії заявляють, що вже встановили понад 100 одиниць свого цифрового котельного обладнання QBx на 25 майданчиках у Франції та Фінляндії. Компанія також має намір встановити бойлери QBx в інших країнах Європи. Вони дозволять нагрівати воду до температури вище 60°C.

“Ми прагнемо довести, що високі технології можуть поєднуватися з турботою про довкілля та цифровим суверенітетом”, заявив журналістам Пол Бенуа, генеральний директор та співзасновник Qarnot.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube