В Миколаєві за минулий рік поліція отримала майже 1 тисячу повідомлень щодо домашнього насильства


19:5611.01.2023

Упродовж 2022 року в Миколаєві правоохоронці підрозділу з реагування на факти домашнього насильства отримали 988 викликів.

За результатами проведених перевірок підтверджено понад 250 фактів домашнього насильства. Відносно 252 правопорушників складені адміністративні матеріали за чч.1 та 2 ст.173-2 КУпАП «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування».

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Сьогодні на обліку миколаївської поліції перебувають 383 аб’юзери, які вчинили насильницькі дії відносно членів своєї родини. За статистикою, найбільше від їхніх дій постраждали 283 жінки (89,3%), 33 чоловіка (10,4 %) та одна дитина (0,3%).

З метою негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому працівники поліції винесли майже 390 термінових заборонних приписів стосовно кривдників, розпочато п’ять кримінальних проваджень за фактами домашнього насильства (ст. 126-1 Кримінального кодексу України) та два – за порушення вимог обмежувального припису (ст. 390-1 КК України). Всі вони скеровані до суду з обвинувальним актом.

Поліцейські зазначають, що іноді розірвати коло сімейного насилля вдається завдяки вчасному повідомленню сторонніх осіб, яким стало відомо про цей факт.

Правоохоронці наголошують, що відносно сімейних кривдників, на яких не діють профілактичні бесіди, штрафи й адміністративний арешт, законодавством передбачено кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, за 2021 рік до підрозділів поліції Миколаївської області надійшло 10 тис. 413 звернень щодо вчинення домашнього насильства. За результатами їх розгляду поліцейські склали 3124 протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube