Перший запуск супутників з території Британії закінчився невдачею


13:5110.01.2023

Ракета LauncherOne, запуск якої в ніч на вівторок, 10 січня, здійснила американська компанія Virgin Orbit, не змогла досягти навколоземної орбіти через “аномалію”. Це був перший в історії запуск компанії космічного апарату Virgin Orbit на орбіту з території Великобританії, пише Кореспондент.

Ракета-носій, яка мала вивести на орбіту 9 супутників, перебувала на борту модифікованого літака Boeing-747 під назвою Cosmic Girl. Він злетів пізно ввечері 9 січня з аеропорту Ньюкі на південному заході Англії.

За півтори години після зльоту, перебуваючи на висоті 10,7 км над Атлантичним океаном, літак випустив ракету. Однак успішно завершити місію під назвою Start Me Up не вдалося. Ракета запустила двигун першого ступеня і розпочала підйом на низьку навколоземну орбіту, але так і не змогла завершити його.

Тим часом літак Boeing-747 благополучно приземлився в Корнуоллі. Повідомляється, що супутники, які мала вивести на орбіту ракета LauncherOne, можуть використовуватися як у цивільних, так і у військових цілях.

Читайте: Український супутник EOS SAT-1 почав роботу на орбіті і передав перші дані



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube