Вчорашній обстріл Очакова – реакція ворога на успіхи українських військових на Кінбурнській косі, – ОК «Південь» (ВІДЕО)


13:3210.01.2023

Масований обстріл російськими загарбниками 9 січня міста Очаків Миколаївської області є їхньою відповіддю на успіхи українських військових на Кінбурнській косі.

Про це в ефірі 24 каналу повідомила речниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк, інформують «Факти ICTV».

За її словами, окупанти як боягузи заїжджають на Кінбурнську косу, розташовують там свою техніку, стріляють й одразу тікають звідти, бо знають, що отримають у відповідь.

– Реакція ворога на наші успіхи бойової роботи, якими ми вже могли звітувати про накриття і техніки, і скупчення військ ворожого на Кінбурнській косі. Відповіддю став такий масований удар, – сказала Наталя Гуменюк.

Речниця Сил оборони півдня зауважила, що після підступного обстрілу Очакова окупанти отримали “відповідь” від наших воїнів – українські військові відпрацювали по позиціях загарбників на Кінбурнській косі.

Останнім часом росіяни активізували повітряну розвідку за допомогою безпілотників.

– Вчора зранку збили розвідувальний безпілотник, який заходив із моря, безпосередньо на Очаківському напрямку. Ворог намагається зібрати максимум інформації про те, куди завдати удар, – сказала Наталя Гуменюк.

Окупанти завдали удар по розподільній вежі, яка координує рух суден по Дніпровсько-Бузькому лиману. Це той напрямок, який Україна намагається залучити до експорту своєї зернової продукції.

Як повідомляло Інше ТВ, Внаслідок вчорашніх обстрілів Очакова 15 поранених, 200 будинків пошкоджено. Сьогодні стало відомо, що поліція Миколаївщини зафіксувала в Очакові і сусідніх громадах понад 300 пошкоджених російськими обстрілами об’єктів житлової та цивільної інфраструктури (ФОТО).

Також повідомлялось Миколаївська ОВА відправила до Очакова 2 вантажівки з ОСБ-плитами. Готує допомогу і Миколаїв (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube