Україна отримає у найближчий час ще 5 тисяч Starlink – Мінцифри


22:2506.01.2023

У найближчий час Україна отримає від 4 до 5 тисяч станцій супутникового інтернету Starlink американської компанії SpaceX. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає УНН.

“На сьогодні ми отримали десь 25 тисяч Starlink. У найближчий час отримаємо ще 4-5 тисяч. Все це ми купили завдяки донорській допомозі інших держав. Наприклад, 20 тисяч станцій нам закупила Польща. Але ми ведемо комунікацію з Ілоном Маском і його командою, щоб вони логістично забезпечили таку кількість Starlink. Тому що наразі є дефіцит Starlink в світі”, — пояснив Федоров.

Деталі

Він додав, що Україна отримує Starlink за спеціальною ціною, яка є меншою, ніж для інших приватних користувачів у 10 разів. Проте, держава сплачує за партію абонплату за 3−6−9 місяців наперед.

“Ми отримуємо спецціну. Вона нижче, ніж вартість для громадянина, якщо він буде купувати в будь-якій країні світу. А насправді, ми використовуємо великий трафік, як для комерційних компаній. А це інший тариф. Він може коштувати 2500 тисячі доларів за місяць.

Читайте: Україна отримала чергову партію Starlink. Куди їх направлять?



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube