IT-фахівці України зможуть після перемоги навчати військових НАТО – Нуланд


06:0509.12.2022

Міноборони України презентували держсекретарю США IT-технології, які застосовують українські військові.

Досвід українських ІТ-фахівців і розробників зможуть використати у майбутніх військових операціях США. Про це заявила заступник державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд на зустрічі у Києві із заступником міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Олегом Гайдуком, повідомляє Міноборони України, пише Кореспондент.

Сторони обговорили актуальні і перспективні питання співробітництва у галузі оборони.

Заступник міністра оборони, а також офіцери Центру інновацій та розвитку оборонних технологій продемонстрували українську військову систему ситуаційної обізнаності Дельта – основні її властивості і продукти системи, кіберзахист платформи, плани щодо інтеграції нових джерел інформації та співробітництва із союзниками.

Нуланд високо оцінила можливості Дельти, її гнучкість і сумісність з аналогічними платформами країн–членів НАТО.

Заступник держсекретаря США підтримала ініціативи української сторони щодо розширення спроможності IT-системи, яка допомагає отримувати повну оперативну картинку поля бою та сил ворога.

“Досвід команди розробників платформи ситуаційної обізнаності може бути використаний у майбутніх військових операціях США. Країни Альянсу можуть навчатися на уроках війни в Україні. Ваші напрацювання сприймаю з великим інтересом і схваленням. Після перемоги над ворогом українські IT-фахівці можуть навчати навіть військових НАТО”, – вважає Нуланд.

Також на зустрічі було представлено перші результати впровадження логістичної програми LOGFAS, яка дозволяє моніторити постачання Україні озброєння від країн-партнерів і контролювати рух МТД.

“Впровадження LOGFAS ліквідує основу будь-якого занепокоєння, адже йдеться про стандарт обліку і планування, що діє у країнах Альянсу. Збереження довіри партнерів є для нас пріоритетом”, – наголосив заступник міністра оборони Гайдук.

Читайте: Сенатори США прокоментували визнання війни проти України геноцидом



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube