Сенатори США прокоментували визнання війни проти України геноцидом


09:2608.12.2022

Як ми повідомляли, комітет Сенату США з міжнародних відносин ухвалив резолюцію про визнання дій Росії проти України геноцидом. Про це йдеться на сайті відомства.
Резолюція засуджує Росію за “вчинення актів геноциду проти народу України” і закликає США та їхніх союзників із НАТО і Євросоюзу підтримати уряд України для запобігання подальшим актам. Також комітет підтримує трибунали та міжнародні кримінальні розслідування щодо російських лідерів, політиків і військових і закликає президента США Джо Байдена застосувати глобальні санкції щодо причетних до геноциду.

“Путін своїми діями та словами неймовірно чітко дав зрозуміти, що його мета – стерти з лиця землі український народ. Я на власні очі бачив його жорстокість в Ірпені та Київській області”, – сказав сенатор Ріш.

“Ця резолюція засуджує активний геноцид проти українського народу, закликає уряд США працювати з нашими союзниками, щоб запобігти майбутнім актам геноциду, і підтримує розслідування з метою притягнення винних у цих жахливих злочинах до відповідальності. Ми повинні продовжувати робити все можливе, щоб підтримати український народ у його боротьбі за виживання”.

“Злочини, скоєні проти українського народу в ході незаконної та неспровокованої війни Путіна, суперечать незліченним міжнародним конвенціям і можуть бути охарактеризовані лише як геноцид”, – сказав сенатор Кардін. “Український народ продемонстрував свою рішучість і здатність відбивати триваючі атаки, але невинні життя будуть продовжувати гинути, поки Росія не зрозуміє наслідків своїх огидних дій. Відповідальність має настати”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube