Пентагон зайнявся питанням фінансування супутників Starlink в Україні – ЗМІ


06:3415.10.2022

Міністерство оборони США отримало звернення від засновника компанії SpaceX Ілона Маска щодо фінансування мережі супутникового зв’язку Starlink, яка використовується в Україні. Про це у п’ятницю, 14 жовтня, повідомляє AP із посиланням на неназваного американського чиновника, пише Кореспондент.

За його словами, Міністерство оборони США отримало запит від засновника SpaceX та Tesla Ілона Маска щодо фінансування його супутникового зв’язку Starlink, який використовується в Україні.

Чиновник зазначив, що це питання обговорювалося на зустрічах, і високопосадовці зважують це питання. Рішень поки що прийнято не було.

Представник Пентагону Сабріна Сінгх повідомила, що Пентагон “зв’язувався зі SpaceX” щодо ситуації із системою Starlink в Україні, але відмовився оголошувати інші подробиці.

Крім того, вона заявила, що у Пентагоні не виключили можливості співпраці українських військових та інших операторів супутникового зв’язку та інтернету.

Тим часом, віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що термінали Starlink працюють і працюватимуть надалі.

“Термінали Starlink працювали, працюють і працюватимуть. Не хвилюйтеся”, – написав Федоров у Telegram.

Читайте: Ілон Маск потрапив під слідство через угоду з Twitter



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube