Полетять назад у ворога. На території звільненої Херсонщини знайшли арсенал боєприпасів до “Градів”, “Ураганів” і т.і., – ОК “Південь” (ВІДЕО)


06:0815.10.2022

Обстановка на південнобузькому напрямі досить напружена, але контрольована. Противник веде активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі. Протягом бойового дня наносив вогневе ураження наших військ із застосуванням авіації, РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів вздовж лінії бойового зіткнення.

Про це повідомляє ОК “Південь”.

З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії активізував повіряну розвідку, зокрема в Баштанському та Бериславському районах. Реактивними системами залпового вогню «Град» та «Ураган» надвечір випущено з десяток снарядів по Марганцю та Добрій Надії, що на Нікопольщині в Днвпропетровській області. Масштаби пошкоджень уточнюються, попередньо люди не постраждали.

Штурмовою та армійською авіацією 6 разів атаковано напрямок Давидова Брода. Нашою авіацією нанесено 1️⃣3️⃣ ударів у відповідь, в тому числі по опорних пунктах, місцях зосередження живої сили, озброєння та техніки, зокрема, по позиціях протиповітряної оборони, по пунктах управління і збереження боєзапасу.

Підтверджені втрати противника складають 1️⃣8️⃣ рашистів, 2️⃣ самохідні гаубиці «Мста-С», 2️⃣ реактивні системи залпового вогню «Град», 1️⃣ самохідна гармата 203 калібру «Піон», 4️⃣ одиниці авто-бронетехніки, 1️⃣ склад з боєприпасами в Бериславському районі. Пошкоджено ще 3️⃣ самохідні гаубиці «Мста-С», ще 1️⃣ «Град», 1️⃣ крупнокаліберну гармату «Гіацинт-Б», 1️⃣ танк та іншу броньовану техніку.

В деокупованих населених пунктах Херсонщини продовжуються стабілізаційні заходи, в ході яких були виявлені арсенали зброї окупаційних військ. Понад пів тисячі артилерійських снарядів, боєприпасів до реактивних систем залпового вогню «Град» та «Ураган», більше ста протитанкових керованих ракет і протитанкових мін найближчим часом буде скеровано по їх власникам найкоротшим способом доставки.

Тим часом на окупованих територіях рашисти посилюють перевірки на блокпостах, фільтраційні заходи стали жорсткіші – ретельно перевіряють вміст телефонів та інших гаджетів, проводять детальний обшук автівок, особистих речей, вдираються в будинки.

У Скадовському та Херсонському районах районі рашисти викрали двох людей за їх проукраїнську позицію.

В центрі Херсона окупанти з одного з офісів викрали спецодяг, взуття та гроші. В Бериславському районі з території сільськогосподарського підприємства викрали техніку, лабораторні прилади, побутову та оргтехніку інше майно. Всі факти злочинів навіть на окупованій території ретельно фіксуються і будуть розслідувані правоохоронними органами України, передані до міжнародних правових інституцій.

Корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі складається з 1️⃣2️⃣ кораблів та катерів, які вже звично маневрують поблизу Криму, ховаючись від шторму та нашої зброї за мисом Тарханкут. Напоготові 3️⃣ ракетоносії, серед яких один підводний, споряджені частково використаним запасом «Калібрів» у кількості 1️⃣2️⃣ штук.

Загрози ракетних ударів та атак дронами залишаються актуальними. Тож нехтувати сигналами повітряної тривоги не варто.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube