ГО “Спільнота Оленівки” просить владу обміняти Богуслаєва, Шуфрича і Пашу-Мерседеса на полонених захисників Маріуполя


08:0226.05.2024

Президента України, главу ГУР, Офіс президента та інші державні органи просять обміняти зрадників і колабораціоністів на поранених військовополонених під час теракту в Оленівці в ніч на 29 липня 2022 року. Українські захисники перебувають у полоні близько двох років. Їхні рідні благають владу докласти всіх зусиль для їхнього звільнення.

Про це розповіла співзасновниця ГО “Спільнота Оленівки”, дружина українського захисника Марія Алєксєєвич, пишуть «Економічні новини».

За даними громадської організації, доля українських військових, поранених унаслідок теракту в Оленівці в ніч на 29 липня 2022 року, досі невідома. Близько 120 осіб, які дістали поранення тієї ночі, досі перебувають у полоні, 59 із них дістали важкі поранення.

Родичі полонених закликають українську владу до активних дій щодо їхнього звільнення, зокрема до обміну на проросійських діячів. У зверненні просять обміняти В’ячеслава Богуслаєва, Нестора Шуфрича, Павла Лебедя, а також священиків московського патріархату на українських воїнів.

“Третій рік полону для захисників Маріуполя. Одного разу представники державних органів змогли обміняти українських військовослужбовців на державного зрадника – Віктора Медведчука. Ми вимагаємо зробити це ще раз, але тепер обміняти В’ячеслава Богуслаєва, Павла Лебедя, Нестора Шуфрича та інших ворожих агентів на наших героїв, яких необхідно негайно повертати з російського полону”, – йдеться у зверненні спільноти в соцмережах. 

Марія, дружина тяжкопораненого під час теракту бійця бригади Азов, вважає, що такий механізм обміну необхідно використовувати і пропонувати російській стороні тих, хто може бути їм корисний. Сім’ї сподівалися, що минулий досвід обміну Віктора Медведчука зможе посприяти цьому.

“У 2022 році, коли йшлося про можливий обмін Віктора Медведчука на захисників Маріуполя, нам говорили, що скоріше неможливо і що він Росії не потрібен. Але його віддали Росії в рамках обміну 21 вересня 2022 року, тоді ж в Україну повернулося 215 наших захисників, які утримувалися в російському полоні 4 місяці. Наші рідні перебувають у російських катівнях уже два роки і необхідно шукати різні шляхи для їхнього якнайшвидшого повернення”, – повідомила Марія.

Крім того, ГО “Спільнота Оленівки” просить МЗС залучити до такого обміну країни, які вже брали участь в обмінах, – Туреччину, Саудівську Аравію, ОАЕ.

Як повідомляло Інше ТВ, Угорський бастіон Шуфрича – саме там він сховав сім’ю і статки (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube