Італія категорично проти використання своєї зброї для ударів по території росії


08:3126.05.2024

Уряд Італії відреагував на заклик генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга дозволити Україні бити зброєю союзників по цілях у Росії. Італійські урядовці заявили, що вони проти використання своєї зброї за межами України.

Про це пише італійська інформаційна агенція Ansa у суботу, 25 травня, передає Zaxid.net.

За словами віце-прем’єр-міністра Італії Маттео Сальвіні, допомогти Україні – правильне рішення, але про використання італійської зброї на території Росії «не може бути і мови».

«Італія ні з ким не воює, і якщо було правильно допомогти Україні у військовому плані, то водночас не може бути й мови про скасування заборони для Києва завдавати ударів по військових цілях в Росії», – заявив Маттео Сальвіні.

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні також заявив, що не погоджується з думкою Єнса Столтенберга, адже італійскі урядовці «працюють заради миру».

«Вибір Києва – це вибір Києва. Ми не відправимо італійського солдата в Україну, а військові інструменти, надіслані Італією, використовуються всередині України, ми працюємо заради миру. Повідомлення, які надходять з Росії, також провокують гібридну війну, яка ведеться, але ми завжди повинні працювати заради миру та послаблення», – наголосив Антоніо Таяні.

Як повідомляло Інше ТВ, Україна ще довго не буде членом НАТО, але заборону на використання західної зброї для ударів по РФ треба зняти, – Столтенберг в інтерв’ю The Economist



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube