Росія утримує в неволі близько 400 українських жінок – Коордштаб


21:1324.05.2024

Зараз у російській неволі знаходяться 403 українських жінки. Чимало з них – незаконно утримувані цивільні. Також є жінки, доля яких невідома з 2014 року, зниклі безвісти. На численні звернення із вимогою повернути поневолених жінок російська сторона відповідає мовчанкою та ігнорує всі звернення. 

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, передає Інше ТВ.

«Умови утримання українських жінок у російські неволі не відповідають Третій Женевській конвенції про поводження з військовополоненими. Звільнені з полону жінки твердять серед іншого про приниження, негуманні умови утримання, недостатнє харчування, неможливість отримати кваліфіковану медичну допомогу та зв’язатися з рідними. Також росіяни продовжують забороняти представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста доступ до місць утримання полонених та цивільних, яких у рф та на ТОТ налічують понад 100. 

Українська сторона не раз пропонувала росії звільнити жінок в першу чергу, натомість представники країни-агресорки займаються маніпуляціями, зокрема оприлюдненням різноманітних списків. Але за цим усім криється небажання продовжувати обміни.

Жінки, так само як і важкопоранені, важкохворі згідно з міжнародним гуманітарним правом мають бути звільнені з полону або репатрійовані до нейтральних країн у першу чергу. Натомість офіційні представники росії роблять вигляд, що не читали підписаних їхньою країною міжнародних угод і не збираються їх виконувати», – йдеться в повідомленні Коордштабу.

Як повідомляло Інше ТВ, 19 травня у Миколаєві відбулась акція на підтримку військових та цивільних громадян, яких росія незаконно утримує в полоні (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube