Розробники DELTА презентували бойову систему на ІТ-конференції DOU Day 2024


19:0822.05.2024

Представники Центру інновацій Міністерства оборони майор Артем Мартиненко та майор Сергій Загрійчук поділилися унікальним досвідом розробки MilTech продуктів.

Про це повідомили в Міноборони України, передає Інше ТВ.

Серед викликів, що постали перед DELTA з початком повномасштабного вторгнення, – переїзд в хмарні ресурси через фізичні знищення дата-центрів росіянами, масштабування системи та протистояння найбільшим кібератакам. 

«Ми пропагуємо екосистемний підхід до використання IT-рішень в армії. Ми розбудовуємо інтеграційну платформу, яка дозволить використовувати всі інструменти для швидкого знищення ворога – від його виявлення до ураження, а також планування використання власних сил», — наголосив майор Центру інновацій Артем Мартиненко.

Розробники розповіли про екосистему продуктів DELTA та останні інноваційні сервіси, які оцифровують стандарти НАТО для планування операцій. Окремий інтерес викликала технологія DroneID —  інтеграція вітчизняних дронів в систему.

«Екосистема продуктів DELTA постійно розширюється та дає все більше функціоналу для наших військових. Залучення цивільної ІТ-спільноти до розробок військового середовища вкрай необхідне – ми маємо рухатися разом. Цікавість до українських продуктів та долучення до їх створення – результат, якого ми прагнемо. DELTA змінює правила гри  у цій війні», – прокоментувала заступниця Міністра оборони Катерина Черногоренко. 

Довідково: DELTA — це бойова система, що дозволяє планувати операції та бачити поле бою в режимі реального часу, обмінюватися інформацією в межах підрозділу, бригади, угруповання, а за потреби — і з союзниками.  

Як повідомляло Інше ТВ, нещодавно Україна приєдналася до багатонаціональної ініціативи CFBLNet для тестування бойових систем.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube