Міжнародна федерація Червоного Хреста перевірила російський ЧХ – висновки лайт, але вирішили наглядати


08:1227.04.2024

Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста розглянула звинувачення щодо діяльності російського Червоного Хреста. Там створили групу для перевірки діяльності відділення руху. 

Про це свідчить повідомлення на сайті МФЧХ.

У русі оголосили, що після звинувачень щодо РЧХ їх перевірили на правдивість і вирішили створити Групу нагляду Правління для оцінки, виявлення, моніторингу та надання організації рекомендацій щодо коригування дій. 

Також МФЧХ рекомендує провести навчання принципів міжнародного гуманітарного права для персоналу та волонтерів місцевих відділень.

Перевірка встановила, що російського Червоного Хреста немає в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях. Водночас зазначається, що партнерство з дитячим табором «Артек» потребує «серйозного перегляду».  

Також у МФЧХ виявили, що деякі представники російського Червоного Хреста робили політичні заяви, які не відповідають принципам МКЧХ. Це питання розглядатиме Комісія з етики.

Окрім того, там стверджують, що очільник РЧХ Павло Савчук, який і підписав угоду про співпрацю з «Артеком», більше не є членом «Загальноросійського народного фронту».

Нагадаємо, Лубінець вимагає розслідувати ймовірну підтримку агресії Кремля Російським Червоним Хрестом



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube