Байден практично погодився на дебати з Трампом, Трамп пропонує почати з зали суду


08:3127.04.2024

Президент США Джо Байден відповів опонентові на цьогорічних президентських виборах Дональду Трампу, який запросив його на дебати.

Про це пише Reuters.

“Я буду, десь. Я не знаю коли”, – сказав президент-демократ в інтерв’ю телеведучому Говарду Стерну. “Я буду радий дебатувати з ним”.
Ця заява стала найчіткішим висловлюванням Байдена щодо перспективи президентських дебатів. Раніше Байден не погоджувався на дебати з Трампом, заявивши минулого місяця, що це залежатиме від поведінки колишнього президента.

Раніше цього місяця радники кампанії Трампа надіслали листа до незалежної комісії, яка зазвичай санкціонує такі заходи, із закликом прискорити графік дебатів, а також провести більше, ніж три раунди дебатів, та розпочати їх на початку передвиборчого циклу.

Десяток провідних американських новинних організацій також закликали кандидатів публічно взяти на себе зобов’язання провести дебати один з одним.
У їхній заяві пропонується, щоб дебати під час нинішніх перегонів, як і під час кожного виборчого циклу, починаючи з 1988 року, спонсорувала позапартійна Комісія з президентських дебатів.

У таборі Байдена побоюються, що, опинившись на сцені, Трамп не дотримуватиметься правил, встановлених Комісією, і деякі радники Байдена кажуть, що не хотіли б вивищувати Трампа, ставлячи його на одну сцену з чинним президентом-демократом.

Згідно з опитуванням Reuters/Ipsos, проведеним на початку цього місяця, Байден випереджає Трампа на 41% проти 37% серед зареєстрованих виборців.
Відповідаючи на запитання під час поїздки до Лас-Вегаса на початку лютого про те, що Трамп викликав Байдена на дебати, Байден сказав: “Якби я був на його місці, я б теж хотів дебатів зі мною. У нього немає вибору”.
Байден і Трамп зіткнулися один з одним у двох телевізійних президентських передвиборчих дебатах під час кампанії 2020 року.

Трамп миттєво відповів на заяву Байдена щодо проведення дебатів.

Він написав у соцмережі Truth Social, яка йому належить, що готовий “у будь-який час і в будь-якому місці”. Трамп закликав потенційного суперника зустрітися для дебатів у залі суду, де розглядають одну із численних судових справ проти колишнього президента, які він вважає політичним переслідуванням.

“Проведімо дебати в будівлі суду сьогодні ввечері – на національному телебаченні, я чекатиму!” – написав Трамп.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube