Студенти самі обиратимуть темп та тривалість навчання: парламент ухвалив рішення


17:2423.04.2024

Студенти зможуть формувати власну освітню траєкторію, регулювати темп і тривалість навчання, а також змінювати профіль або спеціальність після року чи півтора навчання.

Відповідний законопроект №10177 ухвалила Верховна Рада, повідомив у вівторок віцепрем’єр-міністр України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише УНН.

“Індивідуальні освітні траєкторії – Рада ухвалила законопроєкт № 10177. У другому читанні за законопроєкт проголосувало 306 депутатів”, – повідомив урядовець у Telegram.

Що зміниться для студентів

Студенти, за даними Федорова, “самі формуватимуть освітню траєкторію, регулюватимуть темп і тривалість навчання, а також, за потреби, зможуть змінити спеціальність після року чи півтора навчання”.

Наприклад, з його слів, студент ще не визначився з конкретною спеціальністю, тому вступає на міждисциплінарну програму “Соціальні науки”. У її межах є кілька спеціальностей: соціологія, соціальна робота та політологія. Після року-півтора студент вирішує, що йому ближча політологія, вибирає цю спеціальність і продовжує цілеспрямовано її вивчати. Ті, хто від початку визначилися зі спеціальністю, зможуть і надалі вступати одразу на неї, зазначив Федоров.

Також студенти-контрактники, за даними віцепрем’єра, самостійно визначатимуть тривалість навчання в університеті. Студент зможе пройти 4-річну бакалаврську програму за три роки або навпаки – поєднати навчання з роботою і завершити за 6–8 років.

Читайте: В Україні студентам дозволили виїжджати за кордон, але не всім. За яких умов



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube