Скільки в Москві коштує відкосити від війни? Ціни зросли вдвічі


23:0020.04.2024

Вартість оформлення військового квитка на чорному ринку в Москві зросла до 10 тисяч євро або 1 млн рублів.

Порівняно з минулим роком сума збільшилася вдвічі, пише Baza.

За даними телеграм-каналу, це сталося через посилення перевірок призовників, оскільки все більше москвичів приносять довідки з одними й тими самими діагнозами: серцева недостатність та проблеми із травленням. Раніше призовники проходили комісію лише у своїх військкоматах, а тепер їх відправляють ще й до комісаріату на вулиці Яблочкова, лікарі якого можуть призначити додаткові перевірки, пишуть Українські новини.

У зв’язку з цим отримати військовий квиток стало набагато складніше і на чорному ринку різко підняли ціни. Але навіть за ці гроші там не гарантують того, що людину стовідсотково не заберуть до армії.

Деякі призовники намагаються заощадити та купити лише діагноз за 600-700 тисяч рублів, але тоді питання у військкоматі доведеться вирішувати самостійно, кажуть джерела паблика. Також через перевірки, що посилилися, в столиці більше не працює схема з фіктивною службою, “коли ходиш у частину, як в пансіонат”, проте в Підмосков’ї така послуга все ще надається і коштує 5 млн рублів.

Військовий квиток обійдеться ще дорожче, якщо влада оголосить нову хвилю мобілізації. При цьому з тими, хто вже служить, на чорному ринку працювати відмовляються, оскільки такі особи проходять перевірки у військових шпиталях, а там, за словами джерела, вже зовсім інша ситуація.

Черговий весняний призов розпочався у РФ 1 квітня.

Нагадаємо, що Фінляндія просить допомоги ЄС у захисті кордону з РФ



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube